Ervaring PLESK

Geplaatst door

Zo, we zijn nu bijna een maand over op PLESK. Alle accounts zijn over en de oude server gaat vandaag offline. Wat zijn onze ervaringen tot nu toe ?

Kortgezegd, goed. Ja, het was even wennen, een nieuwe interface. Plesk ziet er minder flitsend uit dan cPanel. En het is toch even zoeken naar alle functies.

Maar het controle paneel is in onze ogen wel een stuk rustiger, en eenvoudiger. Geen rare functies die bijna niemand gebruikt. Geen drie interfaces om een ander element van dezelfde functie te gebruiken. Alles mooi bij elkaar.

Ook is Plesk een stuk lichter. Dat houdt in dat de server minder hard hoeft te werken. En daardoor laden websites een stuk sneller.

Natuurlijk missen we sommige functies. Zoals e-mail piping. Echter we krijgen er ook veel voor terug. Neem nu de git-ondersteuning. Die is een stuk eenvoudiger dan op cPanel. De SEO-ranking mist zelfs op cPanel. De mogelijkheid om al je websites in een account te zien is ook echt een stap vooruit.

En, er komt een nieuwe versie aan. Deze verwachten we in twee tot drie weken. De lay-out is verder verbeterd. En de SNI-ondersteuning voor mail zorgt ervoor dat alle mail accounts hun eigen certificaat krijgen. Dat zal zeker mail configuratie problemen gaan oplossen.

Nieuwe versie van Plesk komt zeer binnenkort.

Wat zijn uw ervaringen met Plesk ? Wij horen het graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *