Een nieuw controlepaneel

Geplaatst door

Eerder beschreef ik de kosten verhoging bij Cpanel. Ik gaf toen aan dat wij hopen op een prijsverlaging maar voorbereiden op een situatie waar dit niet gebeurd.

We zijn nu wat verder in de maand en er is nog geen duidelijkheid. Echter de kans op het terugdraaien van de situatie lijkt alleen maar kleiner te worden. Op hun eigen forum worden directe vragen genegeerd of wordt er verwezen naar account managers die de transitie kunnen vergemakkelijken. Geen goed nieuws. En daarom hebben wij verder gekeken naar alternatieven.

Er zijn een hoop panels beschikbaar, maar in onze optiek zijn er slechts twee die in aanmerking komen voor vervanging. De anderen hebben simpelweg een stuk minder mogelijkheden. Deze twee zijn Plesk en DirectAdmin.

DirectAdmin is interessant maar lijkt nog niet op het niveau te zijn wat wij verwachten. Ik verwacht dat dit over een jaar wel zo is omdat veel mensen nu de overstap maken van cPanel naar DirectAdmin. meer gebruikers betekent meer plugins, meet financi├źn om te investeren, etc.. De enige serieuze kandidaat die dus overblijft is Plesk. Plesk heeft dezelfde investeerder als cPanel dus dat is een gok. Aan de andere kant heeft Plesk een moderne interface, goede beveiliging, een hoop functionaliteit en een actieve ontwikkeling. Bovendien is er een goede migratie tool voor het omzetten van cPanel accounts naar Plesk accounts.

Afgelopen week hebben wij een test server geïnstalleerd met Plesk. Wij draaien hier nu een aantal test websites. Doel is om de server te configureren zodat alles na de migratie juist werkt. Als alles naar wens is gaan wij servers en accounts migreren.

Door deze stap kunnen wij de prijzen voor onze klanten precies houden op wat ze nu zijn. Blij cPanel blijven zo zeker tot een forse prijsverhoging hebben geleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *