cPanel prijsverhoging

Geplaatst door

Sinds jaren gebruiken wij cPanel als ons controle paneel voor hosting op www.agicshosting.nl. cPanel is een van de grootste partijen en komt regelmatig met beveiligingsupdates. Bovendien, doordat het de grootste speler is is de applicatie vaak al bekend en vertrouwd bij gebruikers.

Twee weken geleden schudde cPanel de hosting wereld op zijn kop met een verhoging van hun prijzen. Nu zijn prijsverhogingen niets vreemd, maar de manier waarop dit gebeurde was op zijn zachts gezegd, niet netjes. De prijs wordt niet alleen aanzienlijk verhoogd maar ook gekoppeld aan het aantal actieve accounts.

Ik kan een lang blog schrijven waarom dit als oneerlijk wordt gezien, en wellicht doe ik dat nog, maar ik laat het hierbij. In praktijk betekent dit voor veel hosters dat de kosten per 1 september variërend tussen de 100% – 800% omhoog gaan. Verschillende hosting bedrijven hebben al aangegeven te zullen stoppen.

Wij hebben onze tussenhandelaar benaderd over een inschatting van de kostenstijging voor ons. Aangezien zij zich ook niet kunnen vinden in de prijsverhoging zijn zij op dit moment in onderhandeling met cPanel. Bekijken wij de prijzen die cPanel op zijn website plaatst schatten wij de verhoging voor ons op ongeveer 150 %.Dit zou de kosten overschrijden die wij voor de hardware betalen.

Op dit moment zijn er vier dingen die wij kunnen doen:

  1. De prijsverhoging accepteren en deze doorberekenen in ons hosting pakket. Aangezien de kosten per pakket door cPanel wordt berekend kunnen we geen schaalgrootte korting bereiken en zullen we dit 1 op 1 moeten doorberekenen.
  2. Afwachten dat cPanel op andere gedacht komt en de onderhandelingen van onze tussen leverancier effect hebben. Ik heb hier een hard hoofd in. Het forum artikel op de cPanel website staat vol van bedrijven die niet eens antwoord krijgen op hun vragen.
  3. Ons bedrijf stop zetten.
  4. Overstappen naar een ander controle paneel.

Optie 1 en 3 zijn voor ons uitgesloten.

Daarom zijn wij vorige week begonnen met het voorbereiden op optie 2, terwijl wij hopen op optie 4. Dat betekend dat wij de komende maanden waarschijnlijk van controlepaneel gaan wisselen.

Dit doen wij niet graag. Wij hebben net als onze klanten geïnvesteerd in kennis maar ook techniek rond cPanel. Echter het overstappen naar een ander paneel betekend dat wij onze huidige prijs structuur in tact kunnen laten. Dat betekend, geen prijs verhoging voor de hosting.

Wij zullen u via dit blog op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

Mocht u vragen hebben, stel ze gerust.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *